Petak na Operaciji:grad

Započnite petak na Operaciji:grad uz poslijepodnevni ručak! Od 18 sati u Pogonu Jedinstvo organizira se zajednički benefit obrok FEAST Zagreb. To je eksperiment mikro-potpore (umjetničkim) projektima, inspiriran sličnim inicijativama poput FEAST Brooklyn iz New Yorka ili Sunday Soup udruge InCUBATE iz Chicaga. Ukoliko razmišljate o alternativnim načinima potpore umjetničkim projektima te želite poduprijeti jedan od njih, pozivamo vas da nam se pridružite na događanju na kojemu će se služiti obrok koji će pripremiti članice udruge Slobodne veze.

Od 18.30 h održat će se Pesničenje, popularan trening aktivnog čitanja poezije u javnim prostorima Beograda, koji je nastao s ciljem da podrži pojedince da izraze kreativne potencijale, istovremeno promovirajući novu formu predstavljanja i razmjene stvaralaštva, i potičući neafirmirane umjetnike da javno izlažu svoje stvaralaštvo. Sudjeluju: Asja Bakić, Slađan Lipovec, Dorta Jagić, Robert Roklicer, Kruno Čudina, Tamara Petrović, Ivan Velisavljević, Zoran Trklja, grupa Nema karta, Nenad Medelić, Maja Hrgović,

Nada Crnogorac, Sonja Kušec, Mariann Makrai.

Program se nastavlja u 22 sata laserskom instalacijom 90-60-90 autorice Ive Pasarić. Ovim radom umjetnica nastavlja ispitivati mogućnosti promatračeve reakcije na izložbeni ambijent. Laserskom svjetlošću koja oblikuje jednu ravan, prostor bivše tvornice Jedinstvo podijeliti će na dva dijela postavljajući promatrača u poziciju da svojim tijelom siječe ravan, odnosno da je istodobno prisutan i u jednom i u drugom prostoru.

Večer završava uz dva partyja: od 22 sata u Mediki uz Pistolero tulum, a u Močvari uz radijski duel 101-inice i Radija Student! Pistolero je audio-vizualni DJ/VJ kolektiv čiji je cilj promicanje kvalitetne glazbe i video umjetnosti, posebice breakbeata i njegovih fuzija sa srodnim glazbenim pravcima. Nastupaju DJevi Kirg, Pelks, Zmayo, Akira, Sykosonik i Lindarski, dok će vizualnu stranu priče ispričati VJice Tanja i Wild Bronco te VJ Jeffrey Goines. U Močvari će se pak dogoditi ultimativni radijski duel teških kovina metala Radija 101 protiv britkih, čvrstih i konkretnih frekvencija Radio Studenta uz battle na Commodore 64 i nastup dva benda – Krlja i Dead garden Cult.

Spomenimo da je petak i posljednja prilika da pogledate već najavljivani video program „Između čekića i nakovnja“ u izboru kustoskog kolektiva WHW. Program možete pogledati od 22 do 02 h u Pogonu Jedinstvo!